Synttärilahjaideat 5-vuotiaille

Iloinen lapsi

Oletko kuullut jonkun sanovan, että synttärilahjan ostaminen lapselle on helppo homma? No, jos kyseessä on oma lapsi, näin saattaa ollakin. Lapsi on varmasti kertonut, mitä tahtoo ja mitä ei. Jos kyseessä ei ole oma lapsi ja syntymäpäivälahjan ostaminen mietityttää, kannattaa lukea vinkkejä hyvistä lahjoista viisivuotiaalle. 5-vuotiaalle tytölle ei varmasti kannata ostaa jääkiekkomailaa, mikäli hän ei ole sitä erityisesti toivonut. Pojalle ei puolestaan kannata viedä barbien prinsessanukkea, jos tätä ei ole listattu toivelistalle. Miten sitten osaa ostaa sopivan ja oikeanlaisen lahjan 5-vuotiaalle? Pitäisikö pojalle vain viedä leikkiauto ja tytölle nukke? Ne ovat toki hyviä valintoja, mutta jos haluat pohtia muitakin vaihtoehtoja, niin jatka lukemista: kerromme parhaimmat vinkit 5-vuotiaiden synttärilahjojen valintaan. Ehkäpä onnistut yllättämään synttärisankarin jollain todella upealla lahjalla!

Leikkiautot ja nuket

Kun lapsi viettää synttäreitä, tarvitaan kauniita juhlatarvikkeita ja koristeita. Näiden ostaminen jää yleensä lapsen vanhempien, eli juhlien järjestäjän vastuulle. Vieraiden tehtäväksi jää miettiä, mitä ostaa lahjaksi. Aikuinen tahtonee ostaa lahjaksi jotain käytännöllistä ja järkevää eli sellaista, mistä olisi lapselle iloa pitkäksi aikaa. Lapsen toiveena on se, että lahjasta olisi iloa juuri nyt, eikä vasta vaikka 10 tai 15 vuoden kuluttua. Ei siis kannata viedä 5-vuotiaalle synttärilahjaksi ihon hoitoon tarkoitettuja tuotteita, eikä myöskään kannata viedä lahjakorttia kultasepän liikkeeseen.

Moni lapsi haluaa leluja, joten ne ovat yleensä kaikista varmin valinta. Jos sinulla on kiire, et ehkä ehdi käyttää aikaa lahjan valintaan. Tällöin voi ihan hyvin ostaa pojalle jonkun leikkiauton ja tytölle nuken. Toki lahjat voi valita toisinkin päin jos tietää, että lapsi tykkää niillä leikkiä.

Moni poika ajelee mielellään autoilla, eikä niitä voi koskaan olla liikaa. Jos haluat hieman poiketa valtavirrasta, voit ostaa jonkin kuorma-auton tai työkoneen, ne ovat myös monesti mielenkiintoisia lasten mielestä. Jos pystyt laittamaan lahjaan hieman enemmän rahaa, voit harkita hankkivasi kauko-ohjattavan auton. Tällainen miellyttää varmasti 5-vuotiasta päivänsankaria! Siitä riittää kyllä iloa pitkäksi aikaa. Jos hankit kauko-ohjattavan auton, tarkasta, millaisia paristoja kyseinen auto ja sen kauko-ohjain tarvitsevat. Voit viedä niitä mukanasi – näin varmistat sen, että leikit pääsevät saman tien alkamaan.

Tytöt taas leikkivät mielellään nukkeleikkejä, eikä nukkejakaan tunnu olevan koskaan liikaa. Milloin nukkeja hoidetaan kuin vauvoja konsanaan, ja milloin niille järjestetään teekutsut pöydän ääreen. Nukkejakin on monia erilaisia. Osassa nukeista on todella hienoja toimintoja, mikä saa nuken vaikuttamaan, siltä kuin se olisi oikea vauva. Nämä ovat yleensä hieman kalliimpia, joten ihan pienelle lapselle sellaista ei kannattane synttärilahjaksi viedä.

Pehmolelut

Pehmolelut ovat myös yleensä melko varma valinta 5-vuotiaan synttärilahjaksi. Lapset tykkäävät pitää pehmoleluja vieressään – erityisesti yöllä nukkuessa. Mikäpä olisikaan mukavampi synttärilahja kuin uusi pehmolelu! Eläinhahmot ovat suosittuja pehmoleluja, joten jokin hellyttävä koira taikka possu voisi olla hyvä valinta. Kannattaa miettiä, millaisesta pehmolelusta lapsi tykkäisi. Kaupasta löytyy valtavan suuriakin pehmoleluja, mutta ne voivat olla aivan pienimpien lasten mielestä jopa hieman pelottavia. Pehmolelu, mikä on lasta suurempi, voi tuntua pikkulapsesta hieman arveluttavalta. 5-vuotiaalle voi kuitenkin hankkia jonkin vähän isommankin pehmolelun, jos sattuu sellaisen löytämään.

Satu- ja kuvakirjat 

Lasten kirjat

irjat ovat myös suosittuja synttärilahjoja. Lapset tykkäävät katsella kirjoja, ja he tykkäävät siitä, kun heille luetaan. Jos olet hankkimassa 5-vuotiaalle kirjaa lahjaksi, voit valita kuvakirjan, jossa on tavutettuja sanoja pölkkykirjaimilla. Tästä lapsi voi alkaa itse opetella lukemaan ja tavailemaan sanoja. Kuvia hän ainakin tykkää katsella, joten kirjasta on varmasti iloa pitkäksi aikaa. Jos taas päätät hankkia perinteisemmän satukirjan, toimii sekin vallan mainiosti. Kirja voi toimia vaikkapa iltasatukirjana. Jos kirjassa on muutamia kauniita kuvia, lapsi voi katsella niitä samalla kun vanhempi lukee kirjaa sängyn reunalla. Tällainen lukuhetki tarjoaa vanhemmalle ja lapselle mukavan yhteisen tuokion päivän päätteeksi. On huomattu, että lapsilleen lukevien vanhempien lapsista tulee aikuisena melkoisia lukutoukkia. Lukeminen auttaa menestymään koulu- ja opiskelumaailmassa.

Bonusvinkki: muumit

Kannattaa muistaa, että muumit ovat hyvin suosittuja 5-vuotiaiden keskuudessa. Olitpa hankkimassa kirjaa, pehmolelua tai vaatteita, muumiteema toimii lähes aina.