Onko ulkoporeallas hyvä ostos lapsiperheelle?

Ulkoporeallas

Yhä useampi listaa unelmiensa pihaa tai terassia koskeviin ominaisuuksiin ulkoporealtaan. Ulkoporeallasta pidetään kalliina hankkia ja hintavana ylläpitää, mutta se ei ole ihan koko totuus. Ulkoporealtaiden hinnat lähtevät kolmesta, neljästä tonnista – muista tarkistaa ulkoporeallas tarjoukset! Energiatehokkaat ratkaisut (esimerkiksi veden kitkan hyödyntäminen veden lämmittämiseen) ja kunnollinen eristys pienentävät altaan aiheuttamaa sähkölaskua, ja pienillä konsteilla voi vähentää myös kemikaalien kulutusta ja vedenvaihtotarvetta. Jos kaikki kylpijät peseytyvät hyvin ennen altaaseen astumista ja altaaseen muistetaan lorauttaa viikoittain vedenhoitoainetta, pysyy vesi paremmin puhtaana. Kun vielä altaassa on tehokas vedensuodatusjärjestelmä, riittää koko veden vaihtoväliksi puoli vuotta. Ulkoporealtaan käyttökustannukset pysyvät helposti aisoissa – sähköön menee ehkä vain 0,50 euroa päivässä –, ja viikoittaisiin huoltotoimenpiteisiin ei kulu kuin minuutti, pari. Ulkoporealtaaseen on varaa siis monilla lapsiperheilläkin.

Ulkoporealtaan tarjoamat hyödyt lapsiperheille

Ulkoporeallas on pitkäkestoinen investointi, mikä tarjoaa jotain kaikille perheenjäsenille. Ulkoporealtaassa on hauska viettää aikaa koko perheen voimin. Kun lapset ovat jo nukahtaneet, pääsevät vanhemmat viettämään omaa kahdenkeskistä aikaa altaaseen. Ulkoporealtaaseen on kiva pulahtaa rentoutumaan myös yksin, mutta yhtä mukavaa siellä on kestitä vieraita. Selkävaiva, stressi ja jännityspäänsärky helpottuvat lämpimissä poreissa nautiskellessa.

Ulkoporeallas on esimerkiksi ulkopaljua kätevämpi, sillä ulkoporeallas on aina valmiustilassa. Altaan vesi lämpiää yksi tai kaksi astetta tunnissa, joten sen saa varsinkin kesäaikana nopeasti käyttöön. Käytön jälkeen allasta ei tarvitse tyhjentää tai puhdistaa, kuten paljua. Uudenaikaisen ulkoporealtaan voi liittää kodin wifi-verkkoon, jolloin sitä voi etäohjata kännykällä. Jos vaikka alat lauantain kauppareissun aikana tahtoa kylpyä, voit käynnistää altaan lämmityksen vaikka saman tien, ja hyvässä lykyssä kylpy on jo valmis, kun saavut kotiin.

Minkälainen ulkoporeallas lapsiperheelle sopii?

Laadukas ulkoporeallas ei ole mikään yhden kesän ilo, kuten esimerkiksi puhallettavat uima-altaat saattavat olla. Laadukas ulkoporeallas kestää vuodesta toiseen, ja säilyttää hyvin myös jälleenmyyntiarvonsa. Hinta on tietenkin merkittävä tekijä ulkoporeallasta ostaessa, mutta kannattaa silti vaatia altaalta myös laatua. Laadukas ulkoporeallas on kestävämpi, helppohoitoisempi, energiatehokkaampi ja luotettavampi. Pitkäikäisyys, pienemmät käyttökustannukset, parempi käyttömukavuus ja helpommat hoitotoimet korvaavat kyllä pienen eron hankintahinnassa. Laadukkaisiin ulkoporealtaisiin on myös helpompi löytää varaosia ja korjauspalveluita. Ulkoporealtaita myyvät liikkeet tarjoavat usein myös rahoitusta, jolla altaan hinnan voi lainoittaa joko kokonaan tai osittain.

Laadukas ulkoporeallas on kestävämpi, sillä paksu ulkokuori ei hajoa herkästi – samalla se parantaa altaan eristystä ja laskee talvisia lämmityskuluja. Oikein energiatehokas allas ottaa lämmitysenergiaa veden kitkasta! Myös kansi toimii lämmöneristeenä. Raskasta kantta on vaikea nostaa, varsinkin lapsien. Lapsiperheen kannattaakin hankkia kannen nostolaite, minkä ansiosta kansi on helppo nostaa pois ja siirtää taas takaisin paikoilleen allasta suojaamaan. Helppohoitoisuutta arvostavan kannattaa selvittää, millainen vedensuodatusjärjestelmä altaassa on. Hyvä vedenpuhdistusjärjestelmä lisää altaan käyttömukavuutta ja vähentää allaskemikaalien tarvetta. Lapsiperheen kannattaa valita allaskemikaaleiksi luonnonmukaisia vedenhoitoaineita. Tavallisesti altaaseen kuuluu kaataa noin viikoittain klooria, mutta luonnonmukainen vedenhoitoaine vähentää merkittävästi kloorin tarvetta. Näin ollen ulkoporealtaassa voivat kylpeä ongelmitta myös pikkulapset ja he, jotka saavat kloorista ihottumaa. Kun vesi on aika vaihtaa, se voidaan laskea uppopumpun avulla suoraan maahan tai esimerkiksi sadevesikaivoon.

Koekylpemisestä kaikki lähtee!

Ei kannata ostaa sikaa säkissä. Tämä pätee myös ulkoporealtaisiin, mitkä saattavat maksaa uuden auton verran. Edullisin ulkoporeallas on noin 3000 euroa, mutta hintahaitari ylettyy aina 30 000 euroon asti. Allasta varten pitää tehdä pohjatöitä ja sähköliitäntöjä, altaan kuljetus paikan päälle maksaa ja on hankalaa (allas painaa tyhjänä 200–600 kiloa) ja altaan sijoittaminen vähänkään hankalampaan paikkaan vaatinee nostinlaitetta. Jos kaiken tämän jälkeen huomaakin, että altaan istuimet ovat epämukavat, jalkatilaa ei riitä kaikille perheenjäsenille tai että hierontasuuttimet eivät vastaa odotuksia, on pettymys melkoinen.

Jotta ulkoporeallas vastaisi kaikkia sille asetettuja odotuksia ja jotta se tuntuisi hyvältä ostokselta vielä vuosienkin päästä, kannattaa ulkoporeallas koekäyttää ennen ostopäätöstä. Ulkoporealtaita valmistavien yritysten sivuilta pääset tutustumaan erilaisiin malleihin ja niiden erikoisominaisuuksiin, kuten aromaterapiatoimintoihin ja tunnelmavaloihin. Kun tiedät, minkä kokoista ja millaisilla ominaisuuksilla varustettu malli voisi sopia teille, varaa koekylpy. Varsinkin lapset tulevat rakastamaan sitä ostosreissua!