Minkälainen auto lapsiperheen kannattaa hommata?

Lapsiperheen auton täytyy taipua moneen ja autoissa se tarkoittaa yleensä tilaa, sillä sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Ainoita hyviä valintoja ovat farmarit ja tila-autot, jos takapenkille on tungettava kolme lapsosta. Valintaa ei helpota se, että auton vaihto on aina suuri taloudellinen kysymys – varsinkin jos hankkimassa ollaan täysin uutta menopeliä. Mikäli rahat eivät riitä sellaiseen, kannattaa harkita käytetyn auton ostamista. (Käytetyn auton voit löytää luotettavasti tältä sivustolta: http://www.nettiauto.com )

Mersu

Hyvä tällainen vaihtoehto automaailmasta lapsiperheille on esimerkiksi Volvo V-70.
Volvo V70 on suuri farmariauto, jonka nykyinen malliversio tuli myyntiin vuonna 2007. Kolmannen sukupolven V70 on hyvin läheistä sukua S80-mallille ja sen voi myös mieltää kyseisen auton farmariversioksi.
V70:n tunnusomaisia ulkoisia piirteitä ovat kyljen voimakkaat pokkaukset, taaksepäin nouseva kylkilinja ja erittäin suuret takavalot.
Volvo V70:stä on muodostunut ainakin Pohjoismaissa jonkin sortin standardi suurista farkuista puhuttaessa.

V70 on mukava ja se tarjoaa hyvät tilat. Lisäksi varustelu on kattavaa ja malliversioita runsaasti. Pahimpia kilpailijoita tässä kokoluokassa ovat Audi A6, BMW 5, MB E ja esimerkiksi Skoda Superb.
Käyttäjät ovat kehuneet V70:ntä muun muassa tilavaksi, luotettavaksi, turvalliseksi ja pieniruokaiseksi.

Vaiko sittekin Nissan?

Myös Nissan Pulsaria mainostetaan tyylikkääksi perheautoksi. ”5-ovinen Nissan PULSAR -perheauto on täynnä edistyksellistä teknologiaa, ja siinä on kaikki tarvitsemasi turvallisuusominaisuudet ja suorituskyky”, suitsuttaa Nissan autoaan kotisivuillaan.
Pulsarissa on esimerkiksi Around View Monitor -kamerajärjestelmä, joka antaa lintuperspektiivinäkymän auton ympäriltä ja helpottaa siten pysäköintiä. Lisäksi liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä varoittaa, jos jokin liikkuu perheauton lähellä esimerkiksi silloin, kun pysäköi autoa.

Audi on hyvä auto

Ajankohtaista keskustelua lapsiperheiden autoista löytyy täältä: http://www.vauva.fi/keskustelu/1651145/ketju/g_mika_auto_teilla_on_lapsiperheiden_ykkosautona

Iltalehti suitsuttaa Seat Alhambraa

Iltalehti taas tituleerasi viime vuonna ”lapsiperheen unelmaksi” Seat Alhambraa. Ulkonäössä Seat häviää Volvolle 6-0, mutta mikä siinä sitten on hyvää? Seat Alhambra on lehden mukaan on edullisempi vaihtoehto juuri uudistetulle Volkswagen Sharanille. Alhambra on Seatin Portugalissa valmistettu tila-auto seitsemälle hengelle. Sen kilpailijoita ovat saman konsernin samalla tehtaalla valmistettu Volkswagen Sharan, Ford Galaxy ja tätä vain hieman pienempi tila-auto Ford S-Max.
Monille lapsiperheille tosin myös Alhambran hankinta saattaa jäädä hintasyistä vain haaveeksi.

”Suurten tila-autojen tarvitsijoita olisi enemmänkin, mutta hinta lienee usein esteenä sellaisen hankkimiselle esimerkiksi lapsiperheen kuljetusvälineeksi. Suomessa luokan myynti jää muutamaan sataan yksilöön, mutta ainakin Pohjanmaalla perhebusseille on kuitenkin vakiintunut kysyntänsä”, lehti kirjoittaa.

Porsche ei ole paras lapsiperheen auto

Seatia kehutaan myös muun muassa siitä, että takana istujan pää ei hankaa kattoa, vaikka varressa olisi pituutta 190 senttimetriä. Ongelmalliseksi virtaviivaisissa farmariautoissa voi tulla juurikin se, että ne eivät ole tarpeeksi korkeita. Matkustajapaikkojen lisäksi pitäisi olla vielä tavaratilaakin, eikä turvallisuudesta ainakaan olla valmiita tinkimään. Eikä pidä, kun kyseessä on oman perheen turvallisuus.
Citymaasturi, neliveto ja automaattivaihteet

Radio City kysyi viime vuonna Kaara-ohjelman Antti Liinpäältä, mikä auto kannattaa hankkia, jos rahaa käytettyyn autoon on 10 000 euroa. Liinpää harmitteli asetettua kymppitonnin hintakattoa, sillä on sanomattakin selvää, että se rajoittaa aikalailla.
– Valitsisin lapsiperheelle citymaasturin ja tykkään niistä, ja siitä, että autossa on neliveto. Jos kymppitonnin hintaan löytyisi siis sellainen ja vielä automaattivaihteilla, olisi se valintani, Liinpää vastasi Radio Citylle.

Paljon hevosvoimaa

Jos perheauton ostaminen mietityttää, ei ehkä ensimmäisenä kannata turvautua ainakaan Vauva-palstojen vinkkeihin. Siellä kun tunnetusti keskustellaan aiheesta kuin aiheesta, eivätkä keskustelijat ole usein mitään ruudinkeksijöitä. Jos aika käy pitkäksi ja itseään haluaa viihdyttää, silloin on sen sijaan paljon suositeltavampaa kahlata palstoja läpi.

Reissuun vuokra-autolla?

Jossain tapauksissa pitemmälle reissulle lähtiessä oma auto on yksinkertaisesti liian pieni. Kannattaakin siis miettiä, ennenkuin alat hankkimaan sitä joka perheen tilaihmettä, jos pärjäisit arjessa pienemmällä autolla. Reissuun lähtiessä voit aina vuokrata sopivan auton, kulloisen reissun tyypistä riippuen. Tila-autolla pääsee varmasti kaupunkilomille kätevästi, ja jos olet taas menossa esimerkiksi laskettelulomalle, voi tilavan pakettiauton vuokraus olla oikea vaihtoehto – luonnollisesti tällöin mahtuu kyytiin yleensä vain kolme henkilöä.

Kannattaa myös muistaa, millainen maine autokauppiailla on: moni on valmis myymään sinulle suunnilleen sian säkissä ja pistelemään omiaan myyntipuheissaan, kunhan kohde saadaan kaupaksi. Etukäteen asioista selvän ottaminen on siis kultaa tässäkin asiassa.